понеделник, 15 май 2017 г.

Пилешка пържола с гъбен сос

Необходими продукти:

   За една порция:
   пилешка пържила бут/гърди - 250гр.
   гъби - 150гр.
   соев сос
   нишесте/брашно
   сол/вегета
   черен пипер

Начин на приготвяне:

Начуквате пържолата и я овкусявате с сол/вегета и черен пипер.


Пържите на тиган за около 5 минути от двете страни.



В друг тиган нарязвате и запържвате гъбите. След това доливате вода и оставяте да поври 5 минути. Слагате соев сос и сгъстявате с нишесте. /Нишестето първо се разтваря в малко студена вода./ Имайте предвид когато овкусявате соса, че соевия сос е доста солен.


Накрая заливате пържолата с гъбения сос. Можете и да поставите пържолата в соса за да остане по сочна.



Няма коментари:

Публикуване на коментар