За една порция:
пилешка пържила бут/гърди - 250гр.
гъби - 150гр.
соев сос
нишесте/брашно
сол/вегета
черен пипер
Начин на приготвяне:
Начуквате пържолата и я овкусявате с сол/вегета и черен пипер.
Пържите на тиган за около 5 минути от двете страни.
В друг тиган нарязвате и запържвате гъбите. След това доливате вода и оставяте да поври 5 минути. Слагате соев сос и сгъстявате с нишесте. /Нишестето първо се разтваря в малко студена вода./ Имайте предвид когато овкусявате соса, че соевия сос е доста солен.
Накрая заливате пържолата с гъбения сос. Можете и да поставите пържолата в соса за да остане по сочна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар