Необходими продукти:
бишкоти
маскарпоне
яйца
сладка сметана
захар
какао
кафе
бейлис
Начин на приготвяне:
Отделяте жълтъците от белтъците. Разбивате белтъците докато станат на пухкав сняг. При жълтъците слагате захар и се разбива около 2 - 3 минути, след което добавяте маскаронето и сладката сметана. Разбиватв докато сметаната стегне. След което към тази смес добавяте и разбитите белтъци и разбърквате с ръка /най-добре/ или бъркалка.
Смесвате бейлиса и кафето. Потапяте бишкотите до половината в сместа и нареждате в тавата. Покривате с крема и след това втори ред бишкоти, като преди това отново ги потапяте кафето. Най - отгоре слагате крема. Чакате да стегне и да попият бишкотите 1 ден. Преди сервиране се поръсва с какао.
Няма коментари:
Публикуване на коментар