Спаначена супа

Необходими продукти:
    спанак (пресен или замразен)
    лук
    пресен лук (по желание)
    олио
    червен пипер - 1с.л.
    брашно - 1с.л.
    кисело мляко - 1с.л.
    сирене

Начин на приготвяне:

    Ако използвате пресен спанак, след като се измие е хубаво да го сложите в един дълбок съд пълен с вода за 15 - 20минути. По този начин ако има останали песъчинки ще паднат на             дъното.
    Запържва се лука и се слага спанака да се задуши малко и се слага червения пипер. След което се долива вода. След като поври 30 - 40 минути в отделен съд се разбива брашното с       вода и леко се сгъстява супата. Важно е да бъркате постоянно 2 - 3 минути след като сложите разтвореното брашно в супата, така ще сте сигурни, че няма да има никакви бучки брашно. При сервиране се слага кисело мляко и настъргано сирене.

Няма коментари:

Публикуване на коментар