Необходими продукти:
спанак (пресен или замразен)
лук
пресен лук (по желание)
олио
червен пипер - 1с.л.
брашно - 1с.л.
кисело мляко - 1с.л.
сирене
Начин на приготвяне:
Ако използвате пресен спанак, след като се измие е хубаво да го сложите в един дълбок съд пълен с вода за 15 - 20минути. По този начин ако има останали песъчинки ще паднат на дъното.
Запържва се лука и се слага спанака да се задуши малко и се слага червения пипер. След което се долива вода. След като поври 30 - 40 минути в отделен съд се разбива брашното с вода и леко се сгъстява супата. Важно е да бъркате постоянно 2 - 3 минути след като сложите разтвореното брашно в супата, така ще сте сигурни, че няма да има никакви бучки брашно. При сервиране се слага кисело мляко и настъргано сирене.
Няма коментари:
Публикуване на коментар