Панирани ябълки/банани

Необходими продукти:
   ябълки/банани
   яйца
   брашно
   бира или прясно мляко/ и с двете става/
   ром или коняк /слага се за да не попиват много мазнина/
   захар

Начин на приготвяне:

Жълтъците и белтъците се отделят. Белтъците се разбиват на пухкав сняг. Жълтъците се разбиват с захарта, рома, и бирата/млякото/ и се добавя брашното, докато непрекъснато се бърка с миксера. Трябва да се получи гъста смес. След това белтъците се прибавят към сместа и се бъркат на ръка.
Ябълките/бананите се нарязват на кръгчета и се потапят в сместа. Пържат се на среден огън, в повечко мазнина до златисто.

Няма коментари:

Публикуване на коментар