Знаете ли че...

Знаете ли, че ако накиснете предварително боб в вода, сваряването му се скъсява с около 1 час.

Знаете ли, че за да се свари по - бързо месо се сипва около 50мл водка или ракия. /може да сложите и на боб/.

Знаете ли, че за да направите бистра пилешка, свинска супа или телешко варено трябва непрекъснато да го отпенвате. А ако сложите сол в водата се отпенва по - бързо.

Знаете ли, че ако трябва да чукате орехи, предния ден ги накиснете(с черупките) в съд с вода, така ядките после излизат цели.

Знаете ли, че ако накиснете месо в сок от кисели краставички, месото става много крехко и сочно.

Знаете ли, че когато варите яйца и сложите повечко сол в водата, яйцата се белят много лесно.

Знаете ли, че за да падне целия пясък от гъбите /ако са мръсни/, след като ги нарежете ги поставете в дълбок съд за около 20 минути и ще видите песъчинките на дъното на съда.
По същия начин става и за марулята.

Знаете ли, че когато готвите супа с фиде, трябва да махнете супата от котлона преди да се е сварило напълно фидето, защото то продължава да набъбва от топлината.

Знаете ли, че от 1кг суров ориз се получават 3 кг сварен.

Знаете ли, че ако сложите малко сода бикарбонат на свински дроб и го оставите да постои 5 - 10 минути става много крехък.

Знаете ли, че за да направите уникални калмари трябва да ги наръсите със сода бикарбонат и да престоят 2 часа. След което се измиват добре и са готови за пържене.







Няма коментари:

Публикуване на коментар