Необходими продукти:
ориз /най - добре бланширан/
яйце - 1-2бр.
зеле - 50-100гр.
моркови - 1-2бр.
царевица - 100-200бр.
вегета/сол
черен пипер
яйце - 1-2бр.
зеле - 50-100гр.
моркови - 1-2бр.
царевица - 100-200бр.
вегета/сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Сварявате ориз. След това е добре да го сложете в гевгир и да го измиете с вода. По този начин сами зърна не се слепват. В един тиган загрявате олио и чуквате едно яйце. Разбърквате леко да стане на парцали. Слагате настърганите зеле, моркови и царевица да се запържат за 2 - 3 минути. После добавяте ориза за още 2 - 3 минути и овкусявате с вегета и черен пипер.
Няма коментари:
Публикуване на коментар