неделя, 30 април 2017 г.

Ориз с яйце и зеленчуци

Необходими продукти:
 
    ориз /най - добре бланширан/
    яйце - 1-2бр.
    зеле - 50-100гр.
    моркови - 1-2бр.
    царевица - 100-200бр.
    вегета/сол
    черен пипер

 
Начин на приготвяне:
 
Сварявате ориз. След това е добре да го сложете в гевгир и да го измиете с вода. По този начин сами зърна не се слепват. В един тиган загрявате олио и чуквате едно яйце. Разбърквате леко да стане на парцали. Слагате настърганите зеле, моркови и царевица да се запържат за 2 - 3 минути. После добавяте ориза за още 2 - 3 минути и овкусявате с вегета и черен пипер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар